מתכון להכנת עוף מושלם ביין

הקולינריה הישראלית עלתה בכמה וכמה רמות בשנים האחרונות, עם שפים פורצי דרך שהביאו אל השולחן מטעמים שהחיך הישראלי כמעט ולא פגש.

מנות סטנדרטיות כמו תפוח אדמה מוקרם הוחלפו ב"תפוח אדמה שבור" עם שמנת חמוצה ובצל ירוק ואת מקומם של התבשילים והקדירות תפסו פיתות מלאות בכל טוב.

אולם בשביל לאכול טוב אין כל צורך לחפש בחוץ, ולפעמים את המתכונים הכי טובים תוכלו להכין בקלות לבד בבית.

אז הפעם הכנו לכם מתכון להכנת עוף מושלם ביין, ותאמינו לנו – זו מנה שעומדת להיות חלק מהתפריט הקבוע של הבית שלכם.

אז מוכנים? קדימה – סינרים, כובעי שף ויצאנו לדרך!

 

מה בין יין לבין מאכלים?

יינות הם מעשירי טעם בולטים בעולם הקולינריה, ושפים רבים משתמשים בהם על מנת להעניק למנות עומק וארומה שאין להם תחליף.

המנה שאתם מכינים תכריע אם תבחרו ביין לבן או ביין אדום, כאשר כל אחד מהם הולך טוב עם סוג אחר של מנות.

כך, לדוגמה, מנות של המטבח האיטלקי יתאפיינו בשימוש ביין הלבן במנות כמו ריזוטו, דגים, פסטות למיניהן ועוד, ואילו יין אדום ישתלב נהדר עם קדירות, בשר בבישול ארוך, עוף, כבדים ועוד.

 

מתכון להכנת עוף מושלם ביין

אז הבנו שיין אדום מעשיר את התבשיל, ולכן מתכון להכנת עוף מושלם ביין הוא המתכון שבחרנו להביא בפניכם כאן היום.

אז איך עושים אותו? בואו ונבדוק.

מבחינת מצרכים תצטרכו להצטייד כאן ב-5 כרעי עוף ללא העור כאשר השוק והירך מופרדות.

נצטרך גם 2 בצלים, לבנים או סגולים לבחירתכם, חתוכים לקוביות לא קטנות מדי ולא גדולות מדי.

בנוסף נשתמש ב-3 גזרים, 3 שורש סלרי חתוך גס, 2 ראשי שום, 2 בקבוקי יין אדום, כף של סילאן, 5 עלי דפנה וכמובן שמן, מלח ופלפל שחור.

 

אוקיי, יש לי הכל, מה עושים עכשיו?

אז בשלב הראשון נטגן את העוף כ-4 דקות מכל צד, עד שיקבל צבע, בסיר עמוק מספיק שיוכל להיכנס אחר כך לבישול בתנור.

לאחר מכן נוציא את העוף ובאותו הסיר נטגן את הירקות ונתחיל לפתוח את הטעמים על המחבת. לאחר שנצלה אותם ונבין שהם מוכנים על ידי כך שהבצל הופך שקוף, נוסיף

את היין, הסילאן ואת עלי הדפנה.

הליך הטיגון אורך כ-6 דקות.

כעת נחזיר את העוף ונכסה במים עד שהעוף מכוסה לחלוטין.

זה גם הזמן להוסיף את התבלינים. ברגע שהנוזלים שבסיר רותחים ומבעבעים, נכניס את הסיר לתנור למשך שעה וחצי, לא לפני שנכסה את הסיר בנייר אלומיניום.

התנור צריך להיות מחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות.

 

איך יודעים שמוכן?

לאחר שעה וחצי נסיר את נייר האלומיניום וניתן לסיר עוד 15 דקות בתנור.

הריח שימלא את הבית אמנם יפתה אתכם להתחיל לאכול, אבל 15 דקות הבישול ללא נייר האלומיניום הן חשובות וקריטיות לטעמים. עד כאן מתכון להכנת עוף מושלם ביין, שיהיה בתאבון!

אוכל משובח

גם את המתכון הזה ניתן להכין עם גרילי הגז של חברת וובר – לרכישה: https://www.weber.co.il

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו