כשמגיעים אלינו אורחים יש לנו הזדמנות מצוינת לחשוף עוד אנשים לשלל מתכונים טבעוניים ולהכיר להם את אורח החיים הטבעוני. תוכלו לחפש תחת VEGAN FRIENDLY האם המצרכים שברשותכם טבעוניים, ותוכלו למצוא אצלם עוד טיפים לאורח חיים טבעוני ובריא – ללא חוסרים בוויטמינים וכדומה. קינוחי כוסות היא דרך מעולה לארח, הכוס אישית לכול אדם ונותנת תחושה של קלאסיות ומנגד הקינוח קל להכנה – ללא צורך באפיה או הכנה מראש של דברים שדורשים הקפאה או תפיחה.
כיצד נשלב קינוחי כוסות
קינוחי כוסות מורכבים בדרך כלל מתחתית קראנצ'ית, קצפת קרמית וציפוי. נשלב את הטעמים של קינוחי הכוסות ביחס לשכבות השונות, כך שלא יצא מתוק מידי או שיהיה חסר חספוס במנה. תמיד כשנארח נתאים את הקינוח שנכין לאורחים שמגיעים אלינו. לדוגמה: לא נרצה להכין קינוח מתוק מידי כשמגיעים אורחים שלא ממש אוהבים מתוק. דרך לתת אפקט וואו לקינוחי הכוסות היא לקשט אותם מהצדדים. בכוסות שקופות ניתן לפרוס בננות או תותים (בהתאם למתיקות המתכון) ולפזר אותם בדפנות הכוס.
קרם שתמיד טוב
מתכון לקרם שנוכל להשתמש בו לכל הטעמים של קינוחי הכוסות ולהוסיף אליו דברים:
מצרכים ל20 קינוחים אישיים:
1. 600 גרם גבינת סויה בסגנון גבינה לבנה
2. 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
3. כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד שיש צבע אחיד לקרם
2. מכניסים את הקרם לשקיות זילוף
3. מכניסים את בסיס הקראנצ' שהכנו לכוס – תחתית דקה
4. מזלפים את הקרם לתוך הכוס כבערך 4/5 מהכוס
5. דופקים את הכוס על השולחן מעט לשחרור בועות האוויר
כוסות לימון וביסקוויטים
מצרכים ל20 קינוחים אישיים:
1. 400 גרם ביסקוויטים
2. לימון
3. 200 גרם שוקולד מריר
4. 3/4 כוס (180) מ"ל שמנת צמחית
אופן הכנה:
1. לבסיס נטחן את הביסקוויטים
2. נשים שכבה דקה מהביסקוויטים הטחונים בתחתיות הכוסות
3. נשטוף לימון ונגרד את קליפת הלימון (ללא הלבן) בפומפייה
4. נוסיף את גרידת הלימון לקרם (מתכון למעלה)
5. נזלף את הקרם לכוסות
6. נכין את הציפוי – נכניס למיקרו את השוקולד והשמנת הצמחית לפולסים של 10 שניות ולערבב (3 פולסים או יותר עד שכל השוקולד נמס והמרקם אחיד)
7. נצפה את הקרם בכוסות בשכבה עדינה של השוקולד
כוסות לוטוס
מצרכים ל20 קינוחים אישיים:
1. ממרח לוטוס
2. חבילת עוגיות לוטוס
אופן הכנה:
1. לבסיס נטחן את העוגיות
2. נשים שכבה דקה מהעוגיות הטחונות בתחתיות הכוסות
3. נזלף את הקרם לכוסות
4. נכין את הציפוי – נכניס למיקרו ל30 שניות את ממרח הלוטוס (או עד שיש לממרח מרקם נוזלי אחיד)
חשוב לשים לב שאין להכניס את הקופסה של הממרח עם המכסה או עם עטיפת האלומיניום.
5. נצפה את הקרם בכוסות בשכבה עדינה של הממרח הלוטוס