אם גדלתם בשנות השמונים ואמא שלכם אהבה לאפות, ודאי יצא לכם להכין איתה יחד את העוגיות הנפלאות האלה, שילדים כל כך אוהבים להכין ולאכול.
מלוחות ופריכות, מצופות בהמון שומשום ומהרגע שהן יוצאות מהתנור ועד שנגמר הפירור האחרון – אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
הן נפלאות כמו שהן, אבל עוד יותר כיף לאכול אותן לצד כוס שתיה חמה ואפשר גם לאכול אותן על תקן קרקרים קטנים, עם גבינה, או אפילו סלט חצילים טוב.
העירקים קוראים לעוגיות האלה קעק ואוכלים אותן לשבירת הצום של יום כיפור, אבל האמת היא שהן טעימות לאורך כל השנה ואפשר לגוון ולהוסיף להן טעמים שאתם אוהבים, כמו גבינת פרמזן מגוררת – לתוך הבצק, זעתר, חווייג' עיראקי לאפיה, כמון.
אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בקמח מלא, או קמח כוסמין ואם אתם טבעונים, השתמשו בתערובת דלילה של קמח ומים להדביק את השומשום, במקום ביצה.
בכל מקרה – היופי בעוגיות האלה הוא שהן כל כך פשוטות להכנה ומכילות חומרים בסיסיים, שלכל אחד יש בבית ולמרות זאת הן טעימות וממכרות בצורה בלתי רגילה.
אם את מתארחים ורוצים להביא אתכם משהו טעים למארחים – זה המתכון המושלם.
אם אתם רוצים להשקיע ולפנק ממש, הביאו את העוגיות בתוך שקית צלופן קשורה בסרט צבעוני, כך שייראו כמו עוגיות שקניתם בקונדיטוריית בוטיק יוקרתית.
אז למה אתם מחכים? הכינו את צנצנת העוגיות הגדולה שלכם, הפשילו שרוולים וקדימה למתכון!
החומרים הדרושים
2 כוסות קמח לבן, או כוסמין, או כוס אחת של קמח לבן וכוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית, או שמן צמחי אחר שאתם אוהבים
50 גרם חמאה, או מרגרינה רכה
רבע כוס מים
לקישוט: ביצה טרופה ושומשום, או תערובת דלילה של קמח ומים – במקום ביצה.
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה
- ערבבו את כל חומרי הבצק בקערה ולושו עם הידיים עד שיתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
- אם הבצק דביק מדי – הוסיפו כף קמח ואם הוא יבש, הוסיפו כף מים
- תלשו מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג בערך
- גלגלו כל חתיכת בצק עם הידיים לצורת נקניקיה קטנה
- הדקו את קצוות הנקניקייה ליצירת עיגולים
- העבירו את כל העיגולים לתבנית האפיה
- מרחו על עיגולי הבצק את הביצה הטרופה ופזרו שומשום בנדיבות
- הכניסו לתנור לאפיה של כ-30 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות
- הוציאו את העוגיות והניחו להן להתקרר, אם תצליחו להתאפק.
- בתאבון!!