מתכון למאפה פסטה ברוטב בשמל ועגבניות

אם אתם מחפשים מאכל מנחם, עשיר ומלא טעם, אם אתם אוהבים פסטה, רוטב רוזה, רוטב עגבניות, או רוטב שמנת, את בטח תאהבו את המתכון הבא.

הפסטה המבושלת, עטופה מכל הכיוונים ברוטב עגבניות עשיר בטעמים, מתקתק ומושלם וכל זה מכוסה בשמיכה עבה, קטיפתית, רכה וקרמית של בשמל.

למי שלא מכיר – בשמל הוא סוג של רביכה.

מכינים אותו מחמאה, קמח, חלב ותבלינים לפי הטעם. לרוב מדובר בתבלינים עדינים ובהירים, כמו מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.

 הבשמל משמש למתכונים רבים במטבח הצרפתי דווקא והוא גם הבסיס לרוטב של המק אנד צ'יז האמריקאי המפורסם, כאשר לבשמל הבסיסי, מוסיפים כמות נכבדת של גבינות מגוררות, כמו צ'דר והופכים אותו לרוטב גבינות עשיר, שילדים אוהבים מאוד.

לחובבי המתכונים הבריאים, אין כל כך איך להפוך את המתכון הזה לבריא יותר, אלא אם תחליטו לשלב ירקות, כפי שמוצע במתכון בהמשך.

אז למה אתם מחכים? רוצו למטבח והתחילו לבשל!

 

המצרכים הדרושים:

500 גרם של פסטה מסוג פנה, צדפים, או פוזילי

פסטה ברוטב עגבניות

 

להכנת הבשמל:

50 גרם חמאה

כפית אבקת שום

4 כפות קמח רגיל

2 כוסות חלב

מלח ופלפל, אפשר גם מעט אגוז מוסקט

צנצנת של רוטב עגבניות מוכן לפסטה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

100 גרם פרמזן מגוררת

 

 

אופן ההכנה:

  • בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך לא לריכוך מלא. הוציאו את הפסטה מהמים כשהיא עדיין קשה מעט במרכזה, מה שנקרא אל דנטה.
  • סננו והעבירו לתבנית גדולה ומשומנת.
  • חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות
  • במחבת גדולה המיסו את החמאה
  • הוסיפו קמח וערבבו, עד שנוצרת עיסה
  • הוסיפו את החלב, המשיכו לבשל ולערבב, עד שמתקבל רוטב סמיך, כמו רוטב שמנת. זה עשוי לקחת קצת זמן, אז התאזרו בסבלנות והמשיכו לערבב עד שזה קורה.
  • הוסיפו למחבת את רוטב העגבניות, ערבבו היטב והסירו מהאש
  • שפכו את כל הרוטב על גבי הפסטה שבתבנית
  • פזרו מעל את הגבינות
  • הכניסו לתנור החם למשך 20 דקות בערך, או עד שהכל מבעבע והגבינות נמסות.
  • אפשר להגיש עם כף גדולה לתוך צלחות אישיות ולהנות מהטעם!
  • לגיוון, אפשר להוסיף לפסטה ירקות קצוצים מטוגנים קלות, או אפויים בתנור, כמו קישואים, פטריות, עגבניות מיובשות, בצל, תרד חלוט וקצוץ ועוד – כיד הדמיון הטובה עליכם.
  • אם אתם לא רוצים לטגן את הירקות לפני הוספתם למנה, תוכלו גם לחתוך אותם לפרוסות דקות ולשלב אותם בתוך הפסטה, לפני הוספת הרוטב.
  • אפשר לשלב את הגבינות בתוך הרוטב, במקום לפזר אותן מעל הפסטה.
  • לאחר ההגשה לצלחות אישיות – אפשר לפזר מלמעלה פטרוזיליה, או עירית קצוצה.
  • אם רוצים להעשיר את המנה, אפשר להחליף כוס חלב ב מיכל של 250 מ"ל שמנת מתוקה.
תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו