מתכון לכדורי אורז ממולאים במילוי מוצרלה

כדורי האורז החמימים והפריכים הללו הומצאו בסיציליה, כנראה כדי לאפשר אכילה של ארוחה מלאה תוך כדי רכיבה על סוס, לפני מאות שנים.

הנוהג הוא להכין אותם משאריות של ריזוטו שלא נאכל, אבל ממש לא חייבים. הארנצ'יני כל כך טעימים, ששווה להכין בשבילם אורז במיוחד.

בסיציליה ממלאים אותם בבשר, פטריות, חמאה או גבינה ומגישים עם רוטב עגבניות חם ומתובל וזהו אחד המאכלים הטעימים והמקסימים שיצאו מנגזרותיו של המטבח האיטלקי.

גם בצרפת יש גרסה של ארנצ'יני, היא הקרוקט, אבל את הקרוקט אפשר להכין גם מתפוחי אדמה – במקום מאורז וסוגי המילוי מעט שונים.

נהוג להכין ארנצ'יני עם ארבוריו – אורז עגול, המיועד להכנת ריזוטו, אך ניתן להכינו גם מאורז עגול המיועד להכנת סושי.

כך או כך – קבלו אזהרה מכל הלב – ארנצ'יני זה ממכר!

 

החומרים הדרושים

לכדורי האורז:

1 כוס  אורז עגול – ארבוריו, להכנת ריזוטו, או אורז סושי

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן זית – אפשר גם פחות, אבל לא כדאי

2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

כף אחת של רסק עגבניות

שן שום אחת מגוררת, או כתושה

מלח ופלפל

שמן עמוק לטיגון

100 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות – אפשר גם גבינות אחרות

2 ביצים

חצי כוס קמח

2 כוסות פירורי לחם -אפשר גם פנקו

 

להכנת רוטב עגבניות:

1 בצל קטן קצוץ

4 שיני שום קלופות

4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות

כף אחת של רסק עגבניות

מלח ופלפל

חצי כפית סוכר

כמה עלים של בזיליקום טרי

מעט שמן זית

גרגירי אורז

 

אופן ההכנה:

  • השרו את האורז במים למשך חצי שעה
  • סננו את האורז היטב והעבירו לסיר
  • העבירו למעבד מזון את העגבניות, עם שמן זית, רסק עגבניות, שום, מלח ופלפל וטחנו הכל לרסק אחיד.
  • הוסיפו הכל לסיר עם האורז, הוסיפו 2 כוסות מים והרתיחו.
  • העבירו ללהבה נמוכה ובשלו למשך 20 דקות
  • כבו את האש והשאירו את האורז בסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות
  • הסירו את המכסה והניחו לאורז להתקרר
  • הכינו את הרוטב – חממו שמן זית במחבת וטגנו את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.
  • הוסיפו את העגבניות הקצוצות, רסק ותבלינים ובשלו למשך כ-10 דקות.
  • הניחו להתקרר ואז העבירו למעבד מזון, הוסיפו את הבזיליקום הטרי וטחנו לרוטב חלק
  • את הרוטב יש לאחסן במקרר עד להגשה.
  • הרטיבו את כפות הידיים וצרו מהאורז כדורים בגודל כדורי פינג פונג
  • במרכז כל כדור, הכניסו חתיכה של מוצרלה וסגרו היטב, כך שהמוצרלה תהיה מכוסה באורז מכל הכיוונים.
  • הכינו צלחת עם קמח ופרורי לחם ועוד צלחת עם ביצים טרופות.
  • הכינו סיר קטן עם שמן עמוק לטיגון
  • טבלו כל כדור בביצים ואז בפרורי הלחם והעבירו בזהירות לתוך השמן הרותח
  • טגנו את הכדורים עד להזהבה
  • הקפידו לא לצופף את הכדורים בסיר, אלא לשמור על מרווחים גדולים ביניהם
  • הוציאו את הכדורים המוכנים לצלחת עם נייר סופג
  • הגישו לצד רוטב העגבניות
  • תהנו! זה טעים!
תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו