3 מתכוני קינוחים שמתאימים לכל ארוחה

קינוחים זה החותמת של הארוחה, הדובדבן שבקצפת והיהלום שבכתר. כשהקינוח מוצלח כל הארוחה תהפוך למוצלחת, עשירה ומפנקת הרבה יותר! אז הנה 3 מתכונים מעולים מבית סוויט דולי, לקינוחים שאף אחד לא יכול להישאר אדיש אליהם ותמיד הם עובדים טוב! בתיאבון.

 

1.   עוגת פתי בר עם תותים וקצפת

עוגה מושלמת של סוויט דולי, עם כל מה שצריך כדי לגרום לנו להתאהב. תותים זה האהבה, על שוקולד וגבינה מה יש לדבר, ואם גם לא צריך להשקיע יותר מדי זמן בהכנה… כנראה שזה הולך להפוך לאחד הקינוחים שיככבו אצלנו.

 

מצרכים:

 

לבסיס

  • 1 חבילת פתי בר בטעם שוקולד
  • 1 כוס חלב

 

לקרם

  • 500 גר' גבינה לבנה
  • חצי כוס סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
  • 250 גר' תותים
  • 1 שקית סוכר ווניל

 

לגנאש שוקולד

  • 250 גר' שמנת מתוקה
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 100 גר' שוקולד חלב

 

הוראות הכנה:

  • נשטוף את התותים, נחתוך לקוביות ונפזר מעליהם סוכר ווניל
  • נטבול את הביסקוויטים בחלב ונסדר בתבנית
  • במיקסר נקציף שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט פודינג ווניל
  • כשמתקבלת קצפת אחידה נוסיף את הגבינה ונערבב
  • נכסה את שכבת הביסקוויטים במחצית הבלילה
  • נפזר חצי מהתותים על הקצפת
  • נכסה בשכבת ביסקוויטים נוספת
  • נחזור ונכסה את הביסקוויטים בקצפת ובתותים
  • נחמם שמנת מתוקה בסיר קטן, כשהיא רותחת נוסיף אליה את השוקולדים ונערבב לגנאש
  • ניצוק על העוגה את הגנאש ונקרר

 

העוגה זקוקה לקירור בן לפחות שעתיים במקרר – זה קשה אבל משתלם! קינוח שהוא כוכב הארוחה. אף אחד לא יוכל לומר שהוא יצא רעב… וכאן אפשר למצוא עוד מתכונים לעוגות שמושלמות כקינוח.

 

2.   דונאטס עם תפוחי עץ

בקינוחים שמבוססים על תפוחי עץ יש משהו שקשה להגדיר. הם מפנקים לא רק בתור ביס מושלם אלא גם ובעיקר בתור אוכל מנחם, מחמם מבפנים, עם ניחוח מסורתי והרבה נימוחות עסיסית. בקיצור, קינוח רומנטי  שמושלם לחורף אבל לגמרי יעשה לנו את זה גם בקיץ. ואם כבר, שפע של מתכונים לעוגות מנחמות עם תפוחים, תפוזים, אגסים והפתעות נוספות מחכים לכם באתר של סוויט דולי.

 

מצרכים

  • 3 תפוחים קלופים
  • ביצה אחת
  • 250 מ"ל שמנת חמוצה
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • חצי כוס חלב
  • כוס קמח תופח

 

הוראות הכנה

  • נפרוס את התפוחים לעיגולים ונסיר את הליבה
  • נערבב בקערה ביצה, סוכר ושמנת חמוצה
  • נוסיף את הקמח ונערבב לבלילה
  • נוסיף גם את החלב ונערבב
  • בסיר נחמם שמן לטיגון עמוק
  • נטבול כל פרוסת תפוח בתערובת מכל צדדיה, ונעביר לסיר
  • נטגן מס' שניות ונשחק עם האש כך שהתפוח לא יישרף
  • נהפוך את פרוסת התפוח ונוסיף לטגן עד להשחמה
  • נעביר לצלחת עם נייר סופג
  • נפזר סוכר וקינמון או מייפל לציפוי מתקתק

 

3.   שושני שמרים קינמון שבדיות BULLE

בואו נעשה כבוד לשושנים הנוסטלגיות, שעושות את זה לא רק לשבדים. אבל האמת, מגיע להם קרדיט על המנה הזו! מתכון של סוויט דולי, קל ומנצח. אחד מבין עשרות מתכונים לעוגיות שמציע האתר המתוק הזה.

המצרכים:

 

לבצק

  • 500 גר' קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 100 גר' חמאה מומסת לא חמה
  • 75 גר' סוכר
  • 150 מ"ל חלב פושר
  • ביצה טרופה אחת

 

למילוי

  • 100 גר' חמאה רכה
  • 5 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון

 

לסירופ סוכר

  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • חצי כוס מים
  • חצי כפית מיץ לימון סחוט

 

הוראות הכנה:

  • נניח בקערת המיקסק קמח שמרים וסוכר, ונערבל כדקה. נוסיף את המלח וניתן עוד כמה שניות של ערבול
  • נוסיף ביצה, חמאה וחלב ונערבל כ-10 דק' נוספות
  • נעביר את הבצק לקערה מכוסה ונתפיח אותו כשעה וחצי – שעתיים, עד להכפלת הנפח
  • כשהבצק תפוח נוציא מהקערה, נלוש ונחלק ל-44 חלקים. נפתח כל חלק בנפרד
  • נערבב בקערה קטנה סוכר חום וקינמון
  • נרדד כל חלק של הבצק עד למשטח דק מאוד
  • נמרח חמאה על הבצק ונפזר סוכר וקינמון
  • נחתוך פסים מהבצק ונגלגל כל פס לשבלול
  • נניח את השבלולים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה ונקפיד לשמור על רווחים גדולים בין השבלולים
  • נמרח את הביצהנ הטרופה על השבלולים וניתן להם לתפוח כחצי שעה נוספת
  • נכניס את השבלולים לתנור חם (180 מעלות) לאפייה של כחצי שעה
  • נניח בינתיים בסיר את החומרים של סירופ הסוכר עד לרתיחה
  • נוציא את השושנים ונפזר מעליהם סירופ סוכר

 

טעים טעים, ומושלם לאחר כל ארוחה.

3 מתכוני קינוחים שמתאימים לכל ארוחה

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו