מתכון לקובה אורז מטוגן במילוי בשר

את הקובות הנפלאות האלה, אפשר להכין גם עם מילוי צמחוני, או טבעוני.

אפשר להשתמש גם באורז ישן, אם תוסיפו לו מעט מים ותחממו אותו במיקרוגל, כדי שיתרכך מעט ואין ספק שהן יהיו כוכבות השולחן – בין אם אתם מתארחים, מארחים, או שסתם התחשק לכם לפנק את בני הבית.

הן כל כך מוצלחות, שכדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא חלק מהקובות – לפני, או אחרי הטיגון.

אפשר לחמם אותן בתנור או במיקרו ולהנות מקובות חמות ופריכות עם כל ביס.

מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות, אבל אפשר גם עם טחינה, או לצד סלט טרי ורענן.

 

החומרים הדרושים עבור 30 קובות בערך:

4 כוסות אורז מבושל,

או שתי כוסות אורז יבש, לבישול עם 2 כוסות מים רותחים, מעט שמן ומלח.

אם רוצים אפשר להוסיף לאורז גם תבלינים, כמו כמון, בהרט, או חוויג' מרק.

200 גרם חזה עוף טחון

חצי כוס קמח

 

חומרים להכנת מילוי בשר:

קילו בשר בקר טחון, מנתח צוואר, או צלעות

2 בצלים קצוצים דק

רבע כוס שמן זית

לתיבול: בהרט, או כמון וכורכום, מלח ופלפל

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי:

  • חממו מחבת עם שמן זית
  • הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו על להבה בינונית נמוכה, עד שהבצל מזהיב ומתרכך.
  • הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו היטב עם שתי כפות, כדי ליצור תערובת פרורית ללא גושים, עד שהבשר מתחיל להשחים קלות.
  • הוסיפו את כל התבלינים וערבבו היטב.
  • את תערובת הבשר המוכנה יש לקרר היטב לפני הכנת הקובות ואפשר גם לתת לה לנוח לילה שלם במקרר.

 

מכינים את עטיפת האורז של הקובות:

  • העבירו את האורז לקערה גדולה וקררו אותו היטב.
  • מעכו אותו מעט עם מועך פירה
  • הוסיפו את העוף הטחון והקמח
  • לושו היטב את התערובת, עד לקבלת תערובת בצקית ואחידה.

 

מרכיבים את הקובות:

  • הכינו לידכם קערה עם מים נקיים להרטבת הידיים לפני כל קובה
  • הכינו כדור בגודל כדור פינג פונג
  • צרו עם האגודל שקע במרכז הכדור והרחיבו אותו, כך שהפתח יהיה גדול מספיק להכנסת המילוי ועטיפת האורז תהיה דקה יחסית.
  • הניחו בשקע שיצרתם כשתי כפיות מהמילוי הבשרי וסגרו היטב את עטיפת האורז.
  • גלגלו שוב, כדי ליצור צורת כדור ופחסו מעט, כך שתקבלו כדור פחוס.
  • חממו שמן עמוק בסיר גדול, או מחבת עמוקה וכשהשמן רותח, הכניסו את הקובות לטיגון.
  • הקפידו להכניס עד 5 קובות לטיגון בכל פעם, כדי שלא יהיה צפוף בסיר, שהקובות לא יידבקו ושטמפרטורת השמן לא תרד.
  • כשהקובות מתחילות להשחים מעט, אפשר להוציא אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מומלץ להגיש חם וטרי, אפשר בליווי רוטב עגבניות קר, או חם.
  • תהנו!!

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו