מתכון לעגבניות ממולאות בבשר

המתכון הזה מגיע בכל מני גרסאות – עם, או בלי אורז, בתיבולים שונים, בתוספת חצילים קלויים, שמערבבים לתוך הבשר ועוד.

המנה המתקבלת נראית כל כך מרשימה ועשירה, שממש קשה להאמין כמה קל להכין אותה.

לא תאמינו, אבל זו אחת המנות היותר קלות שתכינו והיא מספקת מנה עיקרית, עשירה, מפנקת ומרשימה, שכל אחד ישמח לקבל – בין אם אתם מאכילים את בני המשפחה, או אורחים מכובדים, שהגיעו לחג, או לשבת.

 

החומרים הדרושים להכנת 10 מנות:

12 עגבניות קטנות, מוצקות ויפות. הכוונה אינה לעגבניות שרי, אלא לעגבניות רגילות, קטנות יחסית. עגבניות תמר, למשל, יהיו מצוינות למתכון הזה.

חצי קילו בשר בקר טחון.

בצל בינוני קצוץ, או מגורר

רבע כוס שמן זית

4 כפות פירורי לחם

ביצה אחת

חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק

מלח ופלפל לפי הטעם

ירק

 

חומרים להכנת הרוטב:

2 כפות רסק עגבניות

כוס מים

רבע כוס שמן זית

שתי כפיות סוכר

כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  • חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות
  • חממו את השמן במחבת גדולה וטגנו את הבצל על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך ומשחים.
  • הסירו את המחבת מהאש והמתינו שהבצל יתקרר
  • הוסיפו את הבשר ואת יתר החומרים וערבבו היטב
  • רוקנו את העגבניות, כך שתיווצר מכל עגבנייה מעין קערה קטנה עם דפנות בעובי בינוני.
  • את מה שהוצאתם מהעגבנייה – שמרו לשימוש ברוטב
  • מלאו את העגבניות במילוי הבשר, עד שנוצרת גבעה קטנה של מילוי מלמעלה
  • סדרו את העגבניות בתבנית פיירקס, המתאימה לאפיה וגם להגשה.
  • ערבבו את כל חומרי הרוטב, כולל התוכן שהוצאתם מהעגבניות
  • בעזרת כפית, הניחו מעט רוטב על כל אחת מהעגבניות ואת שאר הרוטב פזרו בתוך התבנית, מסביב לעגבניות הממולאות.
  • הכניסו לתנור לאפיה של חצי שעה בערך, עד שהעגבניות נראות אפויות והבשר שחום ומוצק.
  • לגיוון, אפשר להוסיף כוס אורז מבושל לתערובת הבשר, או ירקות מגוררים, כמו גזר, סלק, קישוא, או בטטה.
  • אפשר לערבב חציל קלוי בתערובת הבשר, כדי לקבל טעמים עשירים ומילוי קטיפתי ומענג.
  • אפשר להוסיף לרוטב בזיליקום, או אורגנו מיובש, כדי לקבל טעמים בסגנון איטלקי.
  • מומלץ להגיש בליווי לחם טוב, או אורז לבן בסמטי.

 

מתכון ללחם מושלם להגיש לצד עגבניות ממולאות:

שתי כוסות קמח לבן

חצי כוס שמן

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כפית מלח

כוס אחת של מים חמימים

 

אופן ההכנה

  • ערבבו את כל החומרים, עד לקבלת בצק דביק ונוזלי מעט.
  • התפיחו למשך כשעה ולושו שוב – עם ידיים רטובות, כדי שלא יידבקו לבצק
  • שפכו את הבצק לתבנית מכוסה בנייר אפיה
  • מזגו מעל הבצק עוד כרבע כוס שמן זית
  • פזרו מעל הבצק מעט מלח גס, או קצח
  • הכניסו לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות
  • אפו עד שהלחם תפוח ושחום
תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו