איך לבחור את סכיני המטבח שלך – לטבח המתחיל

סכיני מטבח נחשב בעיני רבים כנשק האישי שלהם במטבח, איתן הם מגיעים לתוצאות הטובות ביותר בבישול, סכיני המטבח צריכות להיות איכותיות

ומקצועיות על מנת להגיע לביצועים הרצויים, לשדרג את חווית הבישול וחתוך בקלות ודיוק מירבי.

אז איך לבחור אאת סכיני המטבח שלכם?

 

אורך הסכין

כדי לבחור סכיני מטבח יש לחשוב על אורך הסכין, זה משפיע על הכמות שבה תוכלו לחתוך בכל פעולת חיתוך, ככל שהסכין ארוכה יותר, כך תצטרכו לבצע את פעולת החיתוך פחות פעמים. האורך המומלץ לטבחים מתחילים הוא 15 ס"מ.

 

משקל הסכין

למשקל הסכין יש חשיבות רבה, מבחינת ביצועי הסכין ונוחות השימוש. לעבודה מהירה ומדויקת כדאי לבחור בסכין קלת משקל, לחיתוך חומרים קשיחים, עדיף לבחור בסכין כבדה תעזור לכם באתגר. לסכין כבדה יש יתרון, כיוון שהיא יכולה לעזור לכם ביותר משימות במטבח, אך נדרשת מיומנות רבה יותר, להתחלה אנחנו ממליצים לבחור בסכין שנוח לכם לאחוז בה.

 

טיפים לבחירת הסכין:

  • כדאי לבחור סכין העשויה מפלדת אל חלד
  • לשפים מתחילים אנחנו ממליצים בבחירת סכין באורך של 15 ס"מ
  • לפני הרכישה, כדאי לבדוק כי אין על הסכין כתמים, חורים ובליטות

 

סוגי סכינים שימושיות

ישנם המון סוגי סכינים,, אלו הן השימושיות ביותר:

  • סכין שף
  • סכין סנטוקו
  • סכין רב תכליתית
  • סכין טורנה
  • סכין לחם
  • סכין קילוף
  • סכין בשר
  • סכין לפילוט דגים
  • סכין גרזן

 

תחזוקה

עם הזמן הסכין מאבדת מהיעילות והדיוק שלה, היא יכולה להתקהות ולהישחק, זה יכול לקרות משימוש יתר בסכין, שימוש לא מתאים בסכין או בגלל הזמן שעבר. כדי לשמור על הסכין לאורך זמן כדאי לטפל בה נכון לתחזק אותה, להלן כמה כללים:

  • יש סכינים שאסור להכניס למדיח הכלים, כדאי לבדוק בהוראות היצרן איך כדאי לנקות את הסכין. חומרי הניקוי שבמדיח יכולים לפגוע בפלדה ולגרום לחלודה.
  • במידה ואתם שוטפים את הסכין ידנית, כדאי להימנע מסקוטש מחוספס, הוא עלול לגרום לשריטות. כמו גם צמר פלדה, המתכת תפגע בלהב הסכין
  • לסכינים איכותיות יש נטייה לחלודה, יש להימנע מהשארת הסכין לזמן רב בכיור. כדאי לשטוף אותה מיד בתום השימוש.

 

אחסון

כדאי לאחסן את הסכינים בנפרד משאר הסכום, מפגש של המתכות יכול לגרום לשפשופים, ולאורך זמן גם לנזק.

 

השחזת הסכינים

כדי לשמור על יעילות הסכינים יש להשחיז אותן מידי פעם, סכין שף מומלץ להשחיז אחת לשבועיים, כיוון שיש בה שימוש רב. סכינים זולות לא צריך להשחיז, ניתן להחליף אותן כאשר הן מתקהות. סכינים אחרות תוכלו להשחיז לפי כמות השימוש שלכם במטבח.

 

לסיכום

לאחר שהבנתם את המאפיינים החשובים בבחירת סכין למטבח כמו אורך הסכין, עובי הסכין, הסוגים השונים של הסכינים ועוד, אנחנו מקווים שהצלחתם להבין איך לבחור את סכיני המטבח שהכי מתאימות לכם.

קרש חיתוך

 

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו