4 טיפים לבישול במטבח קטן

מצאתם את דירת החלומות: הנוף מהמרפסת מרהיב, שלושה כיווני אוויר והסלון ענק אבל…

המטבח קטן.

דיל ברייקר? לא בהכרח.

הבאנו לכם ארבעה טיפים להתמודדות עם מטבח קטן שיעזרו לכם ליהנות מהדירה

 

איחסון

כאשר הדירה היא בעלת מטבח קטן, אחד הקשיים הגדולים עלול להיות שטח האיחסון. אם תאחסנו כלים על השיש, הקטן ממילא, אתם מקטינים עוד יותר את משטח העבודה והמצב עלול להיעשות בלתי נסבל. לכן כדאי לחשוב מלכתחילה על חיסכון במקום האיחסון על מנת להפחית עומס ככל הניתן ממשטח העבודה. אחד הפתרונות למקום איחסון מוגבל הוא כלים "מתקפלים" מסיליקון- קופסאות איחסון, קערות ערבוב ואפילו מסננות מסיליקון המתקפלות בצורה אקורדיונית לתוך עצמן יכולות להיות פתרון נהדר לחיסכון במקום בלי להתפשר על מבחר וגיוון. כמו כן ישנם פתרונות איחסון שונים לניצול מירבי של החלל: תליית מכסי סירים על דלת הארון מבפנים, הדבקת ווי תלייה לחלקו החיצוני התחתון של ארון עליון וכו'.

 

ריהוט מותאם

כיום יש לא מעט פתרונות יצירתיים לריהוטים מותאמים במיוחד לחללים קטנים החל מדלפק הנסגר במקביל לקיר כשהוא לא בשימוש ועד לשולחן מותאם אישית אצל נגר מקצועי המשלב בדפנותיו את הכיסאות לחיסכון מקום מקסימלי. כדאי להגיע לרכישת ריהוט אחרי מדידות מדוייקות של המטבח ולאחר רשימת צרכים מדוקדקת, למשל: הרחבת משטח העבודה, לפחות 4 כסאות סועדים וכו'.

 

סינון

כל מעבר דירה הוא הזדמנות לסינון של החפצים שלנו ומעבר לדירה בעלת מטבח קטן הוא הזדמנות כפולה. זה הזמן להיפטר מקערת ההגשה הסדוקה שקיבלתם מתנה מדודה של השכנה ומסט ספלי החרסינה שסבתא שמרה מימיה בהונגריה. נכון, יש לכלים האלה ערך סנטימנטלי ולכן אפשר לאחסן אותם במחסן אם יש אך אם אין, צריך להכיר בצורך לסנן. החוק הוא: כלי שלא השתמשו בו במשך 3-4 חודשים כנראה לא מספיק נחוץ ואותו אפשר להעביר אחר כבוד לאיחסון או, אם זה מקל על הפרידה, לתרומה.

 

התארגנות מראש

בישול במטבח קטן עשוי להיות מאתגר במיוחד ולכן כדאי להתארגן מראש על מנת להימנע מלחצי זמנים שיובילו, בחלל קטן, לתאונות. ננסה להוציא כמה שיותר מפעולות הבישול לחללים חיצוניים: אם דלפק השיש קטן, נחתוך את הירקות על שולחן האוכל, אם השולחן קטן, נשרה קטניות בשולחן הסלון. הבישול עצמו עלול לגרום לריחות להישאר במטבח ולכן נשתדל להימנע מטיגון ולהשתמש ככל הניתן בתנור וכן לפתוח את החלונות לאוורור שמה שיותר זמן לפני הארוחה. גם עוגה של 3 שכבות אפשר להכין במטבחון קטן אם מקפידים לפנות זמן ארוך יותר מהזמן הדרוש להכנתה בדרך כלל ואם דואגים לנקות ולסדר בין שלב הכנה אחד למשנהו. החלק החשוב הוא להתארגן מראש ולהתחיל מספיק מוקדם על מנת לא להגיע לתסכול ולהרוס את הכיף שבארוחת ערב עם המשפחה או עם חברים.

בהצלחה!

 

חלל מעוצב

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו