הריח שעולה מהטאבון של השכנים שיגע אתכם, אז הלכתם וקניתם טאבון עם כל המוצרים הנלווים ואפילו הוספתם כובע של שף. התקנתם אותו בחצר ועכשיו אתם רק חושבים איך אתם משגעים את השכנים בחזרה. אז אנחנו פה לעזור לכם, עם 3 מתכונים שבמרכזם מכנה משותף, ריח שהורס את בלוטות הריח והטעם ושבזכותו השכנים שלכם ישקלו לעבור דירה.
פיצה עם תבלינים
רכיבים: בצק טרי (כזה שאתם הכנתם או קניתם מוכן), רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה מגורדת, גבינת פרמזן או בולגרית, מלח, סוכר, בזיליקום, קמח (לאיבוק משטח הרידוד), אורגנו.
אופן הכנת הרוטב: שפכו לקערה את רוטב העגבניות תגברו אותו עם עגבניות מתוקות מגורדות, הוסיפו, מעט מלח ומעט סוכר, שמן זית וערבבו.
הפעילו את הטאבון ביתי לחום של כ-200 מעלות והתחילו ברידוד הבצק לצורה שבה תרצו את הפיצה (עגולה, מלבנית או כל צורה שאתם זוכרים משיעורי גיאומטריה). עובי הבצק יכול לנוע בין חצי ס"מ ל-3 ס"מ בהתאם למה שאתם אוהבים מבחינת עובי הפיצה. קפלו את הקצוות של הבצק ליצירת "הקשה".
מרחו באיטיות את הרוטב על הבצק כך שיתפזר בצורה שווה ולא יישארו גושי רוטב. לאחר מכן פזרו את המוצרלה המגורדת בצורה שווה, מעליה תוסיפו את הבולגרית המגורדת (או הפרמזן), קשטו עם בזיליקום ואורגנו. הכניסו את הפיצה לטאבון והישארו לידה, כל שתי דקות סובבו את הפיצה בכדי שתיחשף בצורה שווה לחום. זמן האפייה הוא בין 6-10 דקות. אך תהיו ערניים.
ירקות אפויים בטאבון
רכיבים (כמות ואילו ירקות לבחירתכם): גזר, תפוח אדמה, ראשי קולרבי, בטטות, בצל סגול, קלחי תירס, סלק, ראשי שום שלמים, שמן זית, מלח+מלח גס, פלפל שחור.
אופן ההכנה: קולפים את הירקות (למעט השום והבצל), חותכים לקוביות ושוטפים. מרתיחים כל ירק בנפרד חמש דקות במים רותחים. לאחר מכן מתבלים כל ירק בנפרד עם קצת מלח, פלפל ושמן זית.
את הירקות מניחים לפי קבוצות בתבנית. מעל הירקות מניחים את הבצל חתוך לפרוסות ואת ראשי השום חצויים. ניתן להוסיף עוד קצת שמן זית ומפזרים מלמעלה ובצדדים מלח גס. מכניסים לטאבון (חום של כ-200 מעלות) וצולים עד שהירקות מתחילים להשחים.
כנפים ברוטב
רכיבים: כנפים, רוטב ברביקיו או רטוב צ'ילי אדום, עגבניות שרי טריות, בצל, ראשי שום, שמן זית.
אופן ההכנה: ערבבו בקערה את הכנפיים עם הברביקיו או רוטב הצ'ילי ותנו לזה כשעה השרייה ומנוחה לכנפיים. בהמשך מירחו מעט שמן זית על כלי האפייה, הניחו את העוף, פזרו מסביבו ומעליו את עגבניות השרי, הניחו פרוסות בצל וראשי שום חתוכים לחצי.
כסו את התבנית ברדיד אלומיניום והכניסו לטאבון בחום של כ-30, 5-7 דקות, לאחר מכן הורידו את הרדיד והחזירו לטאבון לטובת צבע וקריספיות.
לסיום,
בתאבון.