מתכון לקציצות אורז קלות וטעימות

כל מי שבישל בחייו סיר אורז, שלא נאכל במלואו, יודע כמה זה מתסכל ומאכזב, לזרוק לפח את האורז שלא נאכל והפך במקרר לאורז קשה ובלתי אכיל.

אבל אם נשאר לכם אורז בסיר, שאף אחד לא רוצה לאכול, לא חייבים לזרוק אותו.

במקום זה, תוכלו להכין לביבות אורז פריכות וממכרות, שכולם יחטפו עוד לפני שהן יספיקו להתקרר.

החומרים הנוספים לאורז, בעת הכנת הבלילה לקציצות, מרככים את האורז והחום של הטיגון הופך אותו לרך ועסיסי מבפנים ופריך מבחוץ.

אם תרצו – תוכלו להוסיף למתכון הבסיסי עשבי תיבול קצוצים, גבינות קשות מגוררות, ירקות קצוצים ואפילו בשר טחון ואפשר גם להכין מהאורז גרסה ישראלית של ארנצ'יני (כדורי אורז איטלקיים מטוגנים) ולהכין ממנו כדורים ממולאים בגבינות.

אז אם נשאר לכם אורז ישן במקרר, הרווחתם – הכינו את השמן לטיגון, הפשילו שרוולים וקדימה למתכון!

 

החומרים הדרושים עבור 20 לביבות בערך

  • 2 כוסות אורז מבושל – אורז ישן, אפילו טוב יותר ואפשר להשתמש בכל סוג של אורז שיש לכם בבית – אורז עגול של ריזוטו, אורז פרסי, תאילנדי, או בסמטי ואפילו אורז מלא – כולם יתאימו. אם הכנתם מג'דרה שלא נאכלה – גם היא תתאים מאוד למתכון הזה.
  • 2 כפות פירורי לחם – אפשר להשתמש בפירורים לחם מכל סוג, גם פנקו יכולים להתאים וגם לחם יבש שטחנתם במעבד מזון.
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל

קציצות בשר

 

תוספות לבחירה למי שרוצה לגוון:

חצי כוס גבינות קשות מגוררות, או כ-100 גרם בשר טחון

עשבי תיבול קצוצים מכל הסוגים – ריחן, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע ועוד.

אבקת שום, או שום כתוש

בצל קצוץ, או מגורר

קישוא מגורר דק וסחוט

כוס גרגירי תירס משומרים, קפואים, או טריים

פטריות קצוצות

כוס עדשים מבושלות – ירוקות, כתומות, או שחורות

זיתים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  • הכניסו את כל החומרים לקערה גדולה. אם אתם רוצים להשתמש בתוספות – זה הזמן לשלב אותן במתכון.
  • ערבבו היטב את החומרים לעיסה בצקית
  • הרטיבו את הידיים והכינו מהעיסה כדורים קטנים, בגודל כדורי פינג פונג.
  • חשוב להדק היטב אתהכדורים, כדי שלא יתפרקו בטיגון
  • חממו מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק – בערך שני סנטימטר גובה של שמן
  • כשהשמן רותח – הניחו לתוכו כמה כדורים ומעכו אותם מעט עם מזלג ליצירת קציצה שטוחה.
  • הקפידו שלא לצופף מדי את הקציצות בתוך המחבת – זה עלול להוריד את טמפרטורת השמן וליצור קציצות ספוגות שמן ולא טעימות.
  • טגנו למשך דקה, או שתיים על כל צד, עד שהקציצות זהובות משני הצדדים. שימו לב לשמור על להבה בינונית, שתטגן היטב את הקציצות ולא תשרוף אותן.
  • הוציאו מהמחבת הישר לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג
  • כדאי לאכול חם, בליווי רוטב עגבניות מתובל בבזיליקום, או לצד סלט ירקות טרי.
  • תהנו!!!
  • כדי להפוך את הלביבות לכדורי אורז ממולאים בסגנון ארנצ'יני, הכינו את בלילת האורז הבסיסית, צרו כדורים והכניסו קובייה של גבינת מוצרלה לתוך כל כדור, צפו בפירורי לחם כל אחד מהכדורים וטגנו בשמן עמוק.
תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו