מתכון לסושי ב-3 שלבים פשוטים (יחסית)

אם נדבקתם ב"חיידק" הסושי, אתם מחפשים מתכון להכנת סושי: פשוט, קל וטעים. ככה אתם עומדים לפנק את עצמכם ואת בני הזוג שלכם, אתם מוזמנים להוציא מהמזווה את האצות, לשים אורז על הגז ולהתחיל עם הגלגולים. הנה זה בא, סושי במתכון פשוט להכנה בבית:

 

שלב ראשון: הכרת האורז של הסושי

מתכננים להכין סושי בתל אביב ועומדים להשתמש באורז ש"גם ככה נמצא במזווה"? שכחו מזה מיד! אתם מוזמנים להכיר אורז של סושי, אורז ששונה במהותו מהאורז ה"רגיל" שאנחנו אוכלים בדרך כלל. במה הוא שונה? לא רק בטעם ובמרקם שלו, אלא גם באופן שבו מכינים אותו. מאחר והאורז מכיל כמויות גבוהות של עמילן, הוא כמעט תמיד ירגיש לכם משמעותית יותר דביק מאורז מסוג אחר.

לפני שאתם שמים את האורז על הגז, חשוב לנקות אותו טוב. איך תדעו שהוא נקי? לאחר מספר פעמים שתשפכו את המים, אתם תבחינו שהם מפסיקים להיות צהבהבים ונעשים שקופים. זה הזמן לבשל את האורז. על כל קילו אורז סושי, אתם צריכים להוסיף 1.1 ליטר מים. אופן ההכנה הוא כזה:

  • מרתיחים את המים יחד עם האורז על הגז.
  • לאחר שהסיר רתוח, יש להנמיך את הלהבה ולבשל את האורז בערך 20 דקות. לא יותר, אחרת הוא יישרף.
  • לאחר 20 דקות, מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור.
  • ממתינים עוד 10 דקות ולאחר מכן פותחים את הסיר. זהו, יש אורז לסושי!

 

שלב שני בהכנת סושי בבית: תיבול נכון של האורז

בניגוד לאורז שאנחנו אוכלים בבית, שבדרך כלל מתובל במלח ופלפל, אורז סושי מתובל אחרת. אתם עומדים להכין תערובת תיבול לאורז סושי אשר מורכבת מהמצרכים הבאים:

  • חומץ אורז (35 מ"ל)
  • 50 מ"ל מירין
  • 1/4כפית של מלח
  • רבע כוס של סוכר (50 ג')

יש לחמם מירין, בצמוד לכך שמוסיפים סוכר ומלח עד שהם נמסים. כעת, לאחר שתבלין מירין נמס יחד עם הסוכר והמלח, כבו את האש. הוסיפו את החומץ והאורז ויש לכם תערובת תיבול לאורז. ערבבו את התערובת עם האורז עצמו (כשהוא חם!). כעת, תנו לו להתקרר לקראת השלב הבא: שלב הגלגול. ורגע לפני שמגלגלים, כדאי לזכור, אם "כבד עליכם" הנושא של הכנת סושי, סושי תל אביב מגיע במשלוח ממש זריז!

 

שלב שלישי בהכנת סושי: מומלץ לגלגל סושי בטמפרטורת החדר

מה נשים בתוך הסושי? כמובן שזה תלוי בכם, אבל ברמת העיקרון אנשים מאוד אוהבים דגים בסושי שלהם, ירקות, ביצה ועוד. אומנות גלגול הסושי היא עניין של אימון, וגם אתם יכולים להיות מקצועני גלגול סושי בעתיד. בכל מקרה, יש לזכור כי את הדגים והירקות אתם חותכים לאורך וברצועות דקות. היופי בסושי זה העדינות שקיימת בו, אל תהרסו אותה עם מרכיבים גסים ועבים בתוך הרול. רוצים משלוח סושי הביתה? גם אפשר, בתיאבון!

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו