מתכון לסופגניות ריקוטה מושלמות

באיטלקית קוראים להם "פריטלה די ריקוטה" – "מטוגנות עם ריקוטה" ואוכלים אותן חמות וטריות.

הסופגניות האיטלקיות האלה כל כך משדרגות את מושג הסופגניות, שכדאי להכין אותן גם סתם אם בא לכם קינוח מפנק, אבל גם כמובן בחנוכה – אם נמאס לכם מסופגניות ממולאות בריבה, או שוקולד.

הריקוטה היא גבינה איטלקית, קרמית, רכה וקטיפתית, מה שמטעה וגורם לאנשים רבים לחשוב שמדובר בגבינה שמנה, אך ההיפך הוא הנכון.

את הריקוטה מכינים מהמים שנותרים לאחר ייצורן של גבינות אחרות והיא דלת שומן יחסית לרוב הגבינות האיטלקיות.

היא מכילה בדרך כלל 5 אחוזי שומן ובזכות טעמה הניטרלי ומרקמה הנפלא, אפשר לשלב אותה בסוגים שונים ורבים של מאכלים מלוחים, או מתוקים, אך אין ספק שהיא הגבינה המככבת והנפוצה ביותר במאכלים מתוקים דווקא, בעיקר במטבח האיטלקי כמובן.

בנוסף לכל היתרונות האלה – הריקוטה היא גם גבינה עשירה במיוחד בסידן, אז לא פלא שאצל האיטלקים אפשר למצוא ריקוטה על השולחן כמעט בכל ארוחה.

גם הבצק של הסופגניות המדהימות האלה שונה מעט מזה של סופגניות רגילות, כי הוא מעט פריך יותר ודק יותר. גבינת הריקוטה הרכה והעשירה מעניקה לסופגניות מילוי קטיפתי ועשיר, שיגרום לכם ללקק את האצבעות והחוויה המתקבלת היא כל כך מענגת, שכדאי לכם לרוץ לסופר לקנות ריקוטה ולהכין את המטבח לטיגונים.

קינוחים

 

החומרים הדרושים להכנת 30 סופגניות ריקוטה מושלמות

להכנת הבצק:

  • חצי קילו קמח
  • כוס סוכר
  • 100 גר' חמאה רכה, או מומסת
  • חצי כפית מלח
  • כוס וחצי מים
  • כף שמרים יבשים, או חצי שקית שמרית

 

להכנת מילוי הריקוטה:

  • חצי קילו גבינת ריקוטה איכותית
  • חצי כוס סוכר, אפשר סוכר חום
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גרם פרוסות שקדים מולבנים, או שבבי קוקוס
  • גרידה מקליפה של תפוז אחד

 

אופן ההכנה

  • העבירו את על חומרי הבצק לקערה גדולה, ערבבו היטב ולושו למשך כמה דקות, עד ליצירת בצק אחיד וחלק.
  • העבירו את הבצק למשטח עבודה ורדדו אותו לעובי של בערך חצי סנטימטר.
  • בקערה נפרדת – ערבבו את חומרי הבלילה
  • קרצו בעזרת קערית קטנה, או כוס גדולה – עיגולים מהבצק
  • הניחו כף של תערובת הריקוטה באמצע כל אחד מהעיגולים
  • קפלו את העיגול והדקו היטב, בעזרת מזלג, את הקצוות, כדי שלא יפתח בטיגון.
  • בסיר קטן, הרתיחו שמן לטיגון עמוק
  • הכניסו 3-4 סופגניות לטיגון בכל פעם, שלא יהיה צפוף מדי בסיר
  • הוציאו את הסופגניות לאחר כחצי דקה, או כשהן משנות את צבען לזהוב-שחום
  • הניחו את הסופגניות על צלחת עם ניר סופג ופזרו מעליהן אבקת סוכר
  • אפשר להכין רוטב שוקולד ולשפוך מעל הסופגניות: מחממים במיקרו מיכל שמנת מתוקה ומוסיפים לתוכו שברים של שתי חבילות שוקולד חלב, או שוקולד מריר, מערבבים עד שהרוטב מוכן ובוזקים מעל הסופגניות.
  • כדאי לאכול כשהסופגניות עדיין חמות. תהנו!!!

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו