מתכון למקלות גבינה עם זיתים

בין אם אתם מארחים, או מתארחים ורוצים להביא אתכם משהו טעים שמתאים לכל דבר, או שבא לכם לפנק את המשפחה בחטיף ממכר – תוצרת בית, חטיף שיסחט קריאות התפעלות ושמחה, בייחוד אם הוא בדיוק יצא מהתנור והפיץ ריח נפלא בכל רחבי הבית – מקלות גבינה וזיתים הם התשובה המושלמת.

הם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, מלאים בטעמי גבינות עשירים, מנוקדים בפרוסות עגולות-חמוצות-מלוחות – של זיתים נפלאים ומתאימים כמעט לכל סוג של ארוחה, או פשוט לנשנוש בין הארוחות.

אפשר לאכול אותם עם מרק, או עם סלט ואפילו במקום לחם בארוחת ערב, או ארוחת בוקר חלבית.

מקלות הגבינה והזיתים מכילים שילוב מושלם של טעמים עדינים עם נקודות מרעננות של טעמים חזקים מהזיתים ואם תקפידו להשתמש בזיתים איכותיים וגבינות טובות, מובטחת לכם הנאה גדולה.

קחו בחשבון שבמתכון מופיעות כמויות גדולות יחסית.

אפשר להקטין ולהכין חצי מהכמויות שבמתכון, אבל זה לא מומלץ. המקלות כל כך טעימים שהם נחטפים ויגמרו לכם במהירות.

מקלות הגבינה האלה כל כך טעימים וקלים להכנה, שתרצו להכין אותם שוב ושוב ואפשר להבין אתכם.

אז הפשילו שרוולים וקדימה למתכון:

 

החומרים הדרושים:

5 כוסות קמח – אפשר קמח לבן, כוסמין, או מלא, או לערבב שני סוגי קמחים.

50 גרם שמרים טריים, או שתי כפות שמרים יבשים

2 כוסות מים קרים, או כוס חלב וכוס מים

1 כף מלח

3 כפות שמן זית משובח

שתי כוסות זיתים פרוסים – רצוי לקנות זיתים איכותיים ולחתוך אותם בבית, אבל אפשר גם לקנות זיתים חתוכים מוכנים.

2 כפות פרג, או כצח

2 כפות סולת

250 גרם תערובת גבינות קשות מגורדות – אפשר לערבב כמה סוגים, או להשתמש בסוג אחד שאתם אוהבים.

2 כפות שבבי בצל מיובש, או אבקת שום ואפשר גם שום טרי כתוש

שומשום, צ'ילי, כצח, או פרג – לפיזור מעל המקלות לפני האפיה.

גבינה

 

אופן ההכנה:

  • התחילו בהכנת הבצק, במיקסר או בידיים:
  • העבירו לקערה את הקמח, המים והשמרים וערבבו היטב
  • הוסיפו את המלח ושמן זית ולושו למשך כ-10 דקות.
  • בקערה נפרדת ערבבו את הגבינות, הזיתים, התבלינים והסולת
  • הוסיפו את תערובת הגבינות אל הבצק ולושו יחד למשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  • הניחו לתפיחה של כחצי שעה במקום חמים.
  • רדדו את הבצק בעזרת מערוך למלבן. שמרו על עובי של כסנטימטר אחד, או שניים.
  • חתכו בעזרת חותכן פיצה, או סכין טובה לפסים ארוכים והעבירו לתבנית עם נייר אפיה
  • כסו את התבנית במגבת והניחו להתפחה של 20 דקות בערך.
  • חממו תנור ל-180 מעלות
  • פזרו מעל המקלות את השומשום, או מלח גס, או צ'ילי – לפי הטעם
  • הכניסו לתנור למשך 20 דקות, או עד שהמקלות שחומים ופריכים
  • אפשר להגיש עם מרק, או עם פלטת גבינות, עם סלט, או כנשנוש טעים בכל שעה.
  • תהנו!

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו