מתכון לגלילי לזניה ברוטב רוזה

גלילי הלזניה מוכרים באיטליה בשם האקזוטי "רוטולו".

הכוונה היא לעלי פסטה רחבים, מגולגלים, ממולאים בגבינות, או בתרד, אפשר גם פטריות, ירקות וכל מה שמתאים לכם – כמו בלזניה רגילה.

העיקר הוא צורת הבישול – לאחר מילוי העלים במלית עשירה ומגרה, שופכים מעל הגלילים רוטב רוזה ורדרד, מתקתק ועשיר ואופים עד שהכל מתחבר ומשחים.

התוצאה המתקבלת היא מגרה ביותר, יפה ומרשימה למראה וטעימה כל כך, שלא תבינו איך לא הכרתם את המאכל הזה עד עכשיו.

אז אתם מוכנים? רוצו למטבח ותתחילו להכין!

 

החומרים הדרושים להכנת 5 מנות רוטולו:

10 עלים גדולים של לזניה

 

2 בצלים קצוצים

חצי קילו דלורית, חתוכה לקוביות קטנות

3 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

חצי קילו תרד שטוף ומיובש

כמה עלים של בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית

350 גרם גבינות קשות מגוררות, או חתוכות לקוביות

 

לזניה מוכנה

חומרים דרושים להכנת רוטב רוזה:

4 כפות שמן זית

כפית אבקת שום, או 3 שיני שום כתושות

כפית סוכר

חצי קילו עגבניות שרי חתוכות, או עגבניות בשלות ורכות, חתוכות לקוביות

קופסה של 500 מ"ל עגבניות מרוסקות מיצרן איכותי

כמה עלי בזיליקום

חצי חבילה של שמנת מתוקה

כפית אבקת שום, או שן שום כתושה

מלח ופלפל

 

אופן הכנת המילוי:

  • חממו את שמן הזית במחבת גדולה
  • טגנו את הבצל הקצוץ עד להזהבה
  • הוסיפו את שאר הירקות החתוכים, מלבד התרד והבזיל וטגנו עד שהכל מתרכך ומזהיב
  • חלטו את התרד במים רותחים, סננו היטב וקצצו
  • ערבבו את כל חומרי המילוי בעדינות, יחד עם התבלינים

 

אופן הכנת הרוטב:

  • חממו שמן זית במחבת גדולה והוסיפו את העגבניות החתוכות
  • בשלו למשך 10 דקות בערך, על אש בינונית, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולהגיר נוזלים.
  • הוסיפו את העגבניות המרוסקות, הביאו לרתיחה ובשלו למשך 10 דקות נוספות.
  • הנמיכו את הלהבה והוסיפו שמנת, סוכר, שום, מלח ופלפל
  • בשלו למשך 10 דקות נוספות על להבה קטנה

 

אופן הכנת הגלילים:

  • חלטו את עלי הלזניה במים רותחים ומומלחים עד שהם מתרככים מעט
  • הוציאו ויבשו היטב את העלים
  • פרסו עלה אחד על משטח עבודה ומרחו במרכזו שכבה נדיבה של המילוי
  • על מילוי הירקות – פזרו בנדיבות מתערובת הגבינות שהכנתם
  • גלגלו את עלה הלזניה לקבלת גליל מהודק ואחיד
  • חזרו על הפעולה עם יתר הגלילים.
  • אם התקבלו גלילים ארוכים מדי לטעמכם, תוכלו לחצות אותם לאורכם, כך שמכל גליל יתקבלו שני גלילים קצרים.
  • לתוך תבנית פיירקס, שפכו כמחצית מכמות הרוטב
  • הניחו את הגלילים מעל הרוטב וצקו מעליהם את יתר הרוטב.
  • הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות
  • אפו למשך רבע שעה, או עד שהגלילים שחומים וריחם מתפזר ברחבי הבית.
  • כדאי להגיש חם ומבעבע, אפשר לפזר מלמעלה עוד קצת פרמזן, או עירית קצוצה, או פטרוזיליה ואפשר לאכול לצד סלט טרי ורענן.
  • תהנו!!!

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו